Onze volgende Books on Tour in Gent geven we het woord aan Marco Buschman. Geïntrigeerd door zijn parcours – van het leger naar verbindend vermogen – nodigden wij hem uit om iets meer over zichzelf te vertellen. En dat deed hij met veel plezier. Lees hier zijn mooie en kwetsbare verhaal…

“Grofweg de eerste 35 jaar leefde ik vanuit DOEN, HEBBEN, ZIJN. Ik studeerde veel, ik werkte hard en ik nam veel verantwoordelijkheid. Daarmee had ik een mooie carrière, geld, vakanties en aanzien. En dus was ik gelukkig, geslaagd en succesvol. Althans, dat vertelde ik mezelf vanuit mijn ratio. Maar mijn lijf en hart stelden steeds vaker een vraag: is dit het leven dat je ook voldoening geeft?

Met mijn coaches ben ik op zoek gegaan naar de antwoorden. Daarbij werden een aantal kernvragen gesteld. Startend met: wie ben ik en wie wil ik ZIJN? Gevolgd door de vraag: wat wil ik HEBBEN? Het onderzoek vanuit deze volgorde heeft mijn leven volledig omgegooid. Ik heb onder meer mijn persoonlijke waarden ontdekt (mijn echte, niet mijn ‘junkwaarden’), geleerd om mijn hart, intuïtie en emotie ruimte te geven, het lef gehad om groots te dromen en groots te mogen zijn en ervaren dat ik wil bijdragen aan een verbonden wereld. Maar als je dat eenmaal weet, dan kun je het niet ‘niet’ meer weten en dus was de vervolgvraag: wat ga ik met de inzichten DOEN? Het is een roerige periode geworden met onder meer een scheiding (met 2 jonge kinderen van 5 en 6 jaar), mijn ontslag indienen als manager bij een groot ICT bedrijf zonder nog te weten wat de volgende stap wordt en in 2007 het oprichten van COURIUS. Ik ben nu succesvol én ik ervaar voldoening. Ik leef nu vanuit ZIJN, HEBBEN, DOEN. Hoe is dat voor jou, welke volgorde houd jij aan?

Mijn eigen reis, werkervaring als (team)coach en leiderschapstrainer, praktische inzichten en oefeningen, gefundeerd met wetenschappelijk onderzoek, heb ik gebundeld in mijn boek Verbindend Vermogen. Om ook jou te inspireren om te leven vanuit de verbinding met jezelf, de ander, je team, je organisatie en de wereld.

Ik kijk er naar uit om samen met jou op 4 april het thema Verbindend Vermogen verder te onderzoeken. Let wel: het wordt geen standaardlezing. In plaats van het concept cognitief snappen, geloof ik dat het ervaren van verbindend vermogen leidt tot verandering. Daarom ga je tijdens de ervaringsgerichte en uitdagende lezing zelf ervaren wat Verbindend Vermogen is en hoe je het kunt (door)ontwikkelen binnen je werk en je privé. Je luistert niet alleen; je doet mee, je leert en lacht én … je komt daadwerkelijk in actie. Plezier en diepgang gegarandeerd :). Tot snel!”

Kun je niet tot 4 april wachten om meer te weten over het onderwerp of wil je een indruk krijgen van wie Marco is? Dan heb je wat informatie om je nieuwsgierigheid te bevredigen.

Filmpjes

  1. Lezing het grootste kennisfestival: https://www.youtube.com/watch?v=UW_5lerfzsQ&t=289s

Podcasts

  1. BNR: https://www.bnr.nl/podcasts/10324290/verbindend-vermogen-marco-buschman
  2. Michaela Wierdsma: https://michaelawierdsma.nl/marco-buschman-blijf-jezelf-uitvinden/
  3. Edwin Muis: https://www.edwinmuis.nl/marco-buschman-over-verbindend-vermogen/

Inschrijven voor de avond kan nog steeds hier.