Wat zou er gebeuren wanneer je zou vertrouwen op het potentieel van je medewerkers en op de kracht van samenwerken? Wat als je alle aanwezige energie en creativiteit zou gebruiken om jouw organisatie en de mensen erin naar een hoger niveau te tillen?

Zou het niet mooi zijn als medewerkers in onze bedrijven bereid en in staat zouden zijn om te handelen voorbij het eigen belang en in het belang van het grotere geheel van de organisatie? Als elke medewerker, vanuit de overtuiging dat iedereen hiertoe in staat is, verantwoordelijkheden en bevoegdheden krijgt en initiatief kan nemen om bij te dragen aan het realiseren van een gemeenschappelijk doel? Als medewerkers geen eigenschappen van zichzelf weg hoeven te laten omdat ze niet geschikt zouden zijn voor op het werk? Als ze zich mogen laten raken, mogen twijfelen, hun intuïtie mogen inzetten in de besluitvorming, …?

Kortom: zou het niet mooi zijn mochten medewerkers aan de slag kunnen in bedrijven waar serieus wordt gewerkt aan heelheid en zelfsturing? Zou dat niet meer energie geven en zorgen voor betere beslissingen dan sturing en controle, die zo eigen zijn aan vele top down organisaties?

Een utopie? Neen hoor, en concrete handvatten liggen dichterbij dan gedacht. In het boek van Marco Bogers bijvoorbeeld, die we konden strikken voor onze allereerste Books on Tour.

Wat mag je verwachten?

  • Een verbindende avond in het bijzijn van een inspirerend spreker
  • Een originele boekvoorstelling die meer zal zijn dan een monoloog. Verwacht je aan interactieve beleving.
  • De kans om eigen ervaringen te delen en vragen te stellen
  • Een korte herbronning op een inspirerende locatie
  • Een gehandtekend exemplaar van het boek

Marco Bogers, schrijver van het boek “Getting teams done”, neemt je in deze Books on Tour mee in de mogelijkheden om je organisatie toekomstklaar te maken en medewerkers en teams naar een hoger niveau te tillen. Hij toont je hoe Holacracy® een organische structuur schept voor teamwerk en de organisatie als geheel. Hoe je teams en organisaties kan besturen op basis van heldere verwachtingen en verantwoordelijkheden, effectieve overleggen en duidelijke spelregels. Hoe je spanningen in de organisatie kan omzetten in constructieve verandering.

Wil je de betrokkenheid en het eigenaarschap van medewerkers vergroten? Voel je dat er meer potentieel in je organisatie zit maar je daar in de huidige organisatiestructuur niet bij komt? Wil je geïnspireerd worden om jouw teams toekomstklaar te maken? Dan is deze Books on Tour helemaal iets voor jou.

Praktisch:

  • We verwelkomen je graag met een knabbel en een drankje op donderdag 4 oktober vanaf 19u in Paviljoen 7 in Antwerpen. Om 19u15 gaan we van start om tegen 21u af te ronden.
  • Door te klikken op deze link kom je direct bij alle praktische info en kan je ook je plekje reserveren.
  • Het aantal deelnemers is beperkt. Reserveer dus tijdig je plaats.

Marco Bogers is mede-auteur van het book Getting teams Done en oprichter van Work in Flow. Hij helpt individuen en teams bij het vormen van productieve gewoonten. Marco heeft een carrière in het bedrijfsleven achter de rug waarin hij marketing- en managementfuncties bekleedde bij Canon Europa en France Telecom. Hij is enthousiast Getting-Things-Done-er en op dit moment actief als trainer, coach en spreker op het gebied van persoonlijke en teamproductiviteit.

De volgende Books on Tour zal doorgaan op 4 december 2018: dan hebben we Filip Lowette te gast die het zal hebben over ‘De fluïde organisatie’. Waar deze zal plaatsvinden is voorlopig een goed bewaard geheim. Maw dat weten we zelf nog niet. We hopen echter een mooie traditie te starten, voor book lovers en andere fans van het nieuwe organiseren.