Ooit meegemaakt dat je zodanig overtuigd bent van iets dat je tot grootse plannen komt? Een beetje zoals een marathon willen lopen na 2 weken start to run…

Ook wij maakten dit mee met de Ubuntu Circles. Wij zijn en blijven overtuigd dat alwie met complexe organisatievraagstukken zit, nood heeft aan een veilige plek om te experimenteren, reflecteren, ervaren, uitgedaagd te worden…

Om onze circles in de wereld te zetten, organiseerden we vorig jaar in de zomerperiode proeverijen. En een jaar lang werkten we met een vast groepje bedrijfsleiders rond hun complexe organisatievraagstukken. Ondanks de positieve reacties geraakten we echter niet opgestart. Het gevraagde engagement woog duidelijk door bij vele geïnteresseerden.

Toen vroegen onze collega’s: ‘Wil het zich wel zo ontvouwen? ‘ Diepe reflectie, uitwisseling met diverse partijen en voelen van onze eigen energie bracht ons tot een nieuwe vorm.

Om het in Theory U-termen uit te drukken: wat zich had ‘gekristalliseerd’ bleek niet rijp om een ‘prototype’ te worden en vroeg dus om een aanpassing.  Het is door te proberen en te evalueren dat je leert. Dit hebben we ten volle ervaren. En zo is ons proces een prachtige illustratie van wat nodig is om in een complexe wereld te werken, te leven, te zijn: een definitieve oplossing voor de uitdaging is een illusie en gezichtsbegoocheling. Er is alleen een eerste beweging, een eerste prototype. En nu is er dus een tweede prototype!

De nieuwe vorm was snel duidelijk en met deze duidelijkheid kwam ook de energie vrij. Het wordt een jaartraject met 4 modules van een halve dag rond een specifiek thema.  Kan je je niet engageren voor een jaar, dan kan je voor de modules afzonderlijk inschrijven.

Hoe ziet een traject eruit?

We starten op 22 maart 2019: we kijken naar wat is (het DNA van de organisatie) en zoeken naar het organiserend principe. Wat dient er aanwezig, waar en waardevol te zijn voor dit systeem of deze organisatie om te zijn zoals het is? Wat zien we steeds terugkomen?

Op 14/06 onderzoeken we de vooronderstellingen die we maken ivm leiderschap in de veranderende omgeving.

Na de zomer, op 13/09 wordt iedereen uitgenodigd om de persoonlijke uitdagingen om te zetten in vermogen/potentieel. We onderzoeken wat ieders meest cruciale ontwikkellijnen zijn om de eerste betekenisvolle stap te zetten en de gepaste interventie te kiezen.

De laatste sessie van 2019, op 06/12 duiken we in weerstand: hoe gaan we om met onze eigen weerstand en die van anderen. Hoe kijken we naar organisatiebelemmeringen. We exploreren onze eigen gevoelsmatige grenzen.

De 4 sessies  stemmen overeen met logische fases van een transitietraject en vullen elkaar dus aan. Aan de hand van ervaringsgerichte oefeningen, reflectie en uitwisseling krijg je als deelnemer telkens nieuwe inzichten en praktische handvaten om de volgende stap te zetten.  Rekening houdend met de jouw persoonlijke traject kan je er ook kiezen om voor aparte modules in te schrijven.

Voor wie zijn deze sessies? Voor veranderaars, CEO’s, leiders, consultants, enthousiastelingen, durvers, avonturiers en iedereen die met vragen zit omtrent zijn organisatie (een bedrijf, een VZW, de overheid  …)

Goesting ? Hier vind je een meer uitgebreide brochure: Infofolder UbuntU Circles 2019

Nog vragen? Karen en Evelyne vertellen je graag meer. Stuur hen gerust een mailtje.