Ervaringsgericht congres 2017

Take 1:
Peter nodigt ons uit om zonder woorden kennis te maken met onze buurman/buurvrouw vanuit beweging die beweging uitnodigt. We hadden toch gezegd dat beweging de rode draad ging zijn?

Take 2:
Jos nodigt ons uit om tegen onze buurman/buurvrouw te zeggen: “Jij bent geweldig”. De toon is gezet. Op boeiende wijze neemt Jos ons mee langsheen harken, rode organisaties die nog steeds al te vaak de dienst uitmaken, DOEN-ZIJN-ZIEN, en maakt en passant van coaching een lachertje: “4 woorden, meer hoeft je niet te hebben: “wat heb je nodig?” en herhaal dat minstens 5 keer. Proef op de som genomen: eureka, het werkt!

Take 3:
Bart brengt op authentieke en waarachtige wijze, als was het uit de losse pols, het verhaal van zijn ‘bevrijding’ en die van Decathlon. Het verhaal is niet af, dat zal het nooit zijn. Dus blijven er steeds nieuwe vragen opduiken. Eén ervan zet Peter om in beweging. In de zaal kan je een speld horen vallen: er is ontroering, sommigen zijn persoonlijk geraakt want elke vraag van de ander raakt ook ergens iets in jezelf.

Take 4:
HeArt, Messenger of the Art, videoart van Dorus Van Lieshout, ontvouwt zich. Het is een uitnodiging aan iedereen om te durven kiezen voor je volledige potentieel. Peter sluit daar naadloos op aan door via duodans iedereen uit te nodigen het potentieel van de danspartner te voelen en te benoemen.

Take 5:
We sluiten af met een groepsmoment: in een repetitieve rituele dans schenkt ieder zijn potentieel aan de wereld.

Take 6:
Tussen pot en pint ontvangen we met graagte waardevolle suggesties en nemen we dankbaar dankbaarheid in ontvangst.

Take 7: the day after
Spontaan vallen mooie woorden van dank in onze mailbox. We hebben iets aangeraakt dat nu zijn eigen weg zal gaan. De zwerm wordt groter.

“DANKBAAR voor de dag van gisteren. Heb ervan genoten: inhoudelijk, energetisch, ontmoetingen. Op mijn maat. Dat wou ik jullie nog even schrijven vanuit het hart. 🙂 ”  (Elie)

“Nog eens bedankt voor het congres. Weer een pak zuurstof opgedaan.” (Dieter)

“Wat was het een mooie dag gisteren! Mijn eerste ervaringscongres! Een dag gevuld met connectie en ‘creatieve inspanningen’  … Laten we samen verder de wereld leren dansen op mooie muziek!” (Cathérine)